top of page

31 Kenneth Alme

Gapahuk, 2020
Olje og akryl på sydd linlerret, blindramme, kreftkjuke, gips 

 

Kenneth Alme bur og arbeide i Oslo og Vestfossen. Han er utdanna ved Kunstakademiet, Kunsthøgskolen i Oslo (MA) og Statliche Hochschule für Bildende Kunste, Städelschule, Frankfurt Am Main. 

Almes praksis har sitt utgangspunkt i måleriet og dets formale kvalitetar og utfordringar, med eit spesielt fokus på eit utvalg lerret, oljemåling og trykksverter. Vidare bevega arbeida seg over i skulptur og installasjon, der han inkluderar material som gips, digital video og funne objekt i form av assemblagar. Interessa for naturhistorie, antropologi, litteratur og populærkultur er faste haldepunkt for dei måleriske studia, både før, under og etter produksjonen. Han er spesifikt interessert i korleis historier gjentar seg, om det fins eit mønster og  korleis dette formar vår samtidige kultur, språk, idiomer og identitet.

Kenneth57.JPG
Kenneth58.JPG

32 Christian Hennie

Til den det måtte angå  Lydverk, Fuglekasse

Christian Hennie holder en MA fra Statens Kunstakademi, Oslo (2009). Han arbeider med mange ulike materialer og er gjennomgående i hans virke som kunstner. Han streber etter en flytende strøm av forskjellige kunstverk og en visuell forståelse av uttrykksformene. For han er det viktig å jobbe i mange og varierte medier for å oppnå en helhet, et mangfold og en lekenhet i den kunstneriske praksisen.

ChristianHennie.jpg

33 Sindre Goksøyr

Kjærlighet i koronaens tid, 2020, Betong

Sindre Goksøyr er billedkunstner, illustratør og tegneserietegner med bakgrunn fra kunstnerkollektivet Dongery. Han jobber i hovedsak med grafikk, og skulpturer i pappmasje og keramikk. Han har flere bokutgivelser bak seg. Sist barneboka Viss eg hadde hale, laget i samarbeid med Mats Eldøen. Han jobber for tida med tegneserieboka Pfft!

sindre_edited_edited.jpg

34 Christian Messel

Foreløpig uten tittel, plastfigurer, montert på stein

Christian Messel, f 1980 er billedkunstner, utdannet ved Statens kunstakademi. Han har hatt flere separatutstillinger, blant annet på Galleri K, Galleri F15 og NoPlace. Christian Messel er innkjøpt av Nasjonalmuseet og andre større samlinger. Han bor og arbeider i Oslo. 

ChristianM64.JPG

35 Ilja Wyller

softly bleating, 
 

surely as the sun rises

surely as the sea bruises sand with wet

it´s softly bleating for life 

 

for the grass that turns in the wind

for the blueness of the sky

for the notion of choosing

 

a pretzel with mustard

a well rounded wine

an ox tail soup 

 

slurping it in 

as life drips also

down ones chin

 

wiping it away 

onto a napkin

folding it into ones hand

really grasping it
 

Ilija Wyller f.1987 NYC bor i Berlin og Oslo. Ilija jobber hovedsakelig med maleri og skulptur. Hun utforsker de komplekse sensitivitetene mellom mennesket, natur og emosjoner som oppstår i kjølvannet av den overhengende klimakrisen. Til utstillingen på Hvitsten har hun tatt med ett arbeid som er å finne i skogen, plassert rundt et tre. Det er et rep av kobber og silikon som er en gjengivelse av avstanden mellom jorden og månen. 

Ilja%2520Wyller_edited_edited.jpg

36 Linda Lerseth

YOU ARE HERE, keramikk-relieff

Linda Lerseth (b. 1984) holder en MFA fra Kunsthøgskolen i Oslo (2014). Hennes arbeid har nylig blitt presentert i utstillinger ved Podium (Oslo), Louise Dany (Oslo), Salongen (Oslo), Elephant Kunsthall (Lillehammer), QB Gallery (Oslo) og Hypha (Oslo).I sitt arbeide er hun opptatt av å benytte ting og objekter som vanligvis går under raderen hos de fleste. Hun har i lengre tid arbeidet med ideer omkring hvordan mennesker skiller mellom kultur og natur – hvor hun ser på muligheter for å omformulere eller løse opp i denne konstruerte dualiteten.

Linda63.JPG
Linda62_edited.jpg

37 Andrea Bakketun

Andrea Bakketun (f. 1983, Trondheim) er en billedkunstner basert i Oslo/Nesodden. Hun har sin utdanning fra fra Rietveld Academie, Amsterdam (BFA, 2008) og Kunstakademiet i Oslo (MFA, 2013).
 

Ved å engasjere og observere energier, forandring og forfall i våre omgivelser, undersøker hun naturlovenes tilstedeværelse, og hvordan de blander seg inn i våre liv. Samtidig kommer hennes arbeid fra en sterk fascinasjon for menneskesinnet, og taktikkene vi tar i bruk for å systematisere og forstå kreftene som omgir oss, være det gjennom vitenskap eller metafysikk. Hennes praksis involverer video, installasjon, performance, skulptur og tekst. 

Bakketuns kunstnerskap involverer også samarbeid med andre kunstnere og fagfolk, - resulterende i utstillingsproduksjoner, research og kollaborative performancer, i 2012 var hun blant annet initiativtaker til den omfattende kunstfestivalen Five Thousand Generations of Birds sammen med Silje Linge Haaland og i 2019 avsluttet hun det ett år lange utstillingsprosjektet Grand Complications.

IMG_0101_1.jpg

38 Maria Brinch

Monday Close (6) 

Maria Brinch (f. 1984) bor og arbeider i Oslo. Hun er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo og School of Visual Arts i New York. Hennes praksis tar opp i seg det sosiale aspektet ved håndverket, der utveksling av tradisjonskunnskap er en plattform for personlige fortellinger og politiske erfaringer på tvers av kulturer, ressurser og forutsetninger. De siste årene har Brinch samarbeidet med kunstnere i Yangon i Myanmar og Kampala i Uganda, hvor hun er engasjert i kvinnelige kunstnerskap. Arbeidene hennes har tidligere blitt vist ved Kunstnernes Hus (Oslo), Kunstnerforbundet (Oslo), Myanmart Gallery (Yangon in Myanmar), Uganda Museum (Kampala in Uganda) og NADA Art Fair (New York). 
 

Maria Brinch kombinerer fotografi og maleri i collage veggtepper, og smir og snekrer skulpturelle monteringsstenger.Det fotografiske aspektet består av spontane mobiltelefonbilder fra hverdagslivet og iscenesatte tablåer, og skildrer både hennes og vår samtids digitale oppsamling av levd liv. Brinch kobler tekstilens materielle funksjon med dens emosjonelle dimensjon, med referanser til klassiske prydtekstiler, klesvask i bybildet og til dekorative smijernsporters territoriale bruk. Brinchs arbeider omfatter også maleri, bruksobjekter og den årlige artist booken The Birthday Paper.

60.JPG
61.JPG

39 Silketrykkets Venner

Kira 2020, silketrykk på tekstilcollage 290x200

Silketrykkets Venner er en gruppe bestående av Ruben Hojem, Victor Løtveit og Joakim Thorendahl. Trioen har siden oppstarten i 2018 satset på silketrykk og samarbeid.

Gruppa har avholdt jevnlige utstillinger på Tøyen Startup Village hvor gruppa har fasilitert trykking av opplag for kunstnere som Sindre Bråten, Christian Messel og Petter Wang m.fl.

I 2019 samarbeidet Silketrykkets Venner med kunstner Jara Marken om flere utstillinger blant annet på Hvitsten Salong. I år har Silketrykkets venner gleden av å pryde salongens t-skjorter noe vi gjør med ærbødighet. Motivet på t-skjorten består av to figurer, den ene er inspirert av en lokal kunstner, Tim, som har laget et galleri på Hvitsten. Tim er en fantastisk historieforteller som lager mytologiske bilder han stiller ut i eget galleri. Tim`s fortellinger inspirerte oss i arbeidet som resulterte i årets festivalmerch.

Det gjennomgående i prosjektet Silketrykkets Venner har vært og er samarbeid. De tror den positive effekten av samarbeid gir avtrykk i arbeid og liv. Grafikk gir en god anledning til samarbeid og deling av kunnskap og utstyr. Silketrykkets Venner har de siste årene avholdt en rekke workshops i silketrykk for barn og unge i bydel gamle oslo. 

Silketv55.jpg

40 Marianne Arnesen

Salte, 2020 , akryl på lerret 2x2,5m

​Marianne Arnesen er billedkunstner og jobber for det meste med maleri. Hun er utdannet ved Høyskolen for Design og Kunst i Gøteborg. Bildene hennes ligger oftest en plass mellom det abstrakte og figurative.
 

www.mariannerarnesen.com

Marianne59_edited.jpg

41 Espen Friberg

Noget , 2020 Svipenn  på treverk

Espen Friberg er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo og jobber primært med tegning, design og musikk. Han tegner fast i Morgenbladet ved siden av sin praksis som

billedkunstner. Friberg driver også Take It Easy Policy, et lite og uavhengig plateselskap/forlag sammen med Emil Høgset.

Espen%20F49_edited.jpg

42 Jon Lundell

Ahab, 2020

Jon Lundell bor og arbeider i Hvitsten. Han er initiativtager og leder for Hvitsten Salong.

Fra sitt atelier i Theodor Kittelsens tidligere hjem arbeider han hovedsakelig med fotografi og skulptur. I sitt kunstnerskap jobber Lundell i skjæringspunktet mellom det naturlige og det menneskeskapte, hvor han tilføyer håndverksmessige elementer til naturlige objekter samtidig som han sparer sporene av det naturskapte.

Hval%C3%B8re5_edited.jpg
Hval%C3%B8re4_edited.png
Hval%C3%B8re3_edited.jpg
Hval%C3%B8re2_edited.png
Hval%C3%B8re_edited.jpg

43 Peter Ballo

Petter Ballo, f 1979, er utdannet ved Statens kunst- og håndverksskole i 2005, med hovedfagsgrad fra Institutt for farge. Ballo har også vært med på å bygge opp og drive de kunstnerstyrte galleriene Podium og 1857 i Oslo samt et scenekunststudio i Brasil/Sao Paulo.


Ballo arbeider i brytningspunktet mellom ulike kunstneriske scener og teknikker. Hans presentasjoner inkorporerer elementer fra billedkunst, dans, teater, musikk, film og teknologi. Dette gir arbeidet en kompositorisk kompleksitet snarere enn en rigid kategorisering.

Inspirert av miljøene han jobber i finner verkene sin form under den fysiske delen av arbeidsprosessen. Han gjør arbeider som innebærer sosial interaksjon, verket finner sin helhet gjennom betrakterens reaksjon. Ballos verk er ikke med i audiowalken.

Petter3.jpg
Petter2.jpg
Petter.jpg
bottom of page