23 Sigrid Espelien

“Rot, stokk, stein“. Adobeleire og prosessert leire fra Haugertjern i Hvitsten, 2020

Sigrid Espelien har i de siste årene dykket ned i blåleire som materiale og som en inngang til sted og historiefortelling. I blåleire fra byggeplasser i Oslo gjemmer det seg historier om geologi, arkeologi, byutvikling, politikk, science fiction og industri. Leira er også utgangspunkt for utforsking av teknologi. Sigrid har keramikerutdannelse fra Glas- og Keramikkskolen på Bornholm og en master i keramikk og billedkunst fra Cranbrook Academy of Art i Michigan, USA.

24 Mimmi Mattila

​Vann, bølge, hav, 2020   Bambus, bagasjestropper, murersnor, plastflasker, vann, konditorfarger, babyolje 

Mimmi Mattila (f.1987, Helsinki) er en finsk kunstner som har vært bosatt i Oslo i 10 år. Hun har en MFA fra Kunsthøgskolen i Oslo, avdeling Kunstakademiet, fra 2014. En rød tråd i hennes kunstnerskap er et nært forhold til språk. Noen arbeider baserer seg direkte på ord, oversettelser eller lingvistiske utrykk mens andre kan ses som øvelser i semiotikk, der objekter og materialer plasseres ved og på hverandre for å viske ut gitt mening og skape nye narrativ. Hun benytter seg ofte av readymades, billige hobbymaterialer og diy-håndverk med fargekoordinerte detaljer for å skape et lekent visuelt uttrykk.. Hun har tidiligere deltatt på gruppeutstillinger bl.a. på Galleri F 15 i Moss og hatt separatutstillinger på Podium og One Night Only Gallery i Oslo.

25 Per Ellef Eltvedt

Texas, 2019, betong

Per Ellef Eltvedt holder en BFA fra Kunstakademiet i Trondheim.I sin praksis arbeider han med maleri i ett utvidet felt, abstrakt maleri på lerret er ofte utgangspunktet for hans prosess. I forlengelse av arbeidet i studio overfører han problemstillinger og ideer til tredimensjonal form. Arbeidene oppstår ofte som en konsekvens av tilfeldige krysninger mellom det offentlige og private rom. Prosessen verkene gjennomgår blir utviklet som en ressurs hvor han resirkulerer materialene og benytter ett arbeid som kilde til det neste.

Parasitt_ mixed media, 2020

Ole Fredrik Hvidsten / ofhvidsten (1986) er en illustratør som arbeider bredt innenfor det visuelle, blant annet med illustrasjoner, maleri og skulptur. Ved siden av hans personlige prosjekter er Ole Fredrik en aktiv deltaker i Enbjørningen og er daglig leder i Birgers OterUtleie som jobber med dekorasjon og tegning på eventer og foredrag. Samtidig er han en av flere prosjektledere i Hvitsten Salong som er en kunstfestival som fokuserer på samtidskunst. "Jeg har en relativt ureflektert inngang i prosjekter, og utforsker spontant det som faller meg inn. Men 

04 Charlotte Thiis Evensen

Ondskapen (2020) Et skilt.

Charlotte Thiis-Evensen er utdannet litteraturviter fra Universitetet i Oslo og har kunstutdannelse fra Statens Kunstakademi. Som kunstner jobber hun blant annet med dokumentarisme innenfor foto, video og installasjoner. Flere av hennes verk handler om hvordan uuttalte maktforhold virker inn på individets mulighet til å handle fritt. I tillegg til kunstproduksjon har hun også jobbet som journalist i NRK de siste tjue årene, både med dokumentar og feature-journalistikk.

26 Sindre Braathen

Sindre Braathen (f. 1988) arbeider i et abstrakt formspråk med fokus på utforsking av form og farge.
har et distinkt uttrykk som både er estetisk orientert og utfordrer betrakteren. Braathens formspråk har referanser til konkret kunst, men samtidig med en mer utforskende og leken tilnærming, som gjør uttrykket unikt og annerledes. Braathen har deltatt i flere gruppeutstillinger, blant annet PINK, QB (2018), Rod Bianco, Oslo (2016) og Hvitsten Salong (2019). Nerven i Braathens malerier er det intuitive utrykket basert på form og farge med naivistiske og psykedeliske undertoner. Samt Hvitsten Salong 2020 arbeider han mot separatutstillingen “Tulips And Ghosts” på QB Gallery. På årets Hvitsten Salong vil han for første gang vise skulptur, i tillegg til maleri.

27 Finn Brodal

Chainsaw In A Coma  Betong, isopor, stål, brukt Partner 410 motorsag Ca 33x33x93,5 cm

Finn Brodal (f. 1969) er en billedkunstner som bor og arbeider i Oslo. Hans tilnærming til kunst er eklektisk. Han beveger seg ganske fritt i sin utforskning i kunstfeltet og lager også elektronisk musikk. Han er primært utdannet ved Statens Kunstakademi i Oslo med en Bachelor i billedkunst. Hovedvekt er på kamerabasert kunst, men readymades, objekter, skulptur og installasjon forekommer også i kunstnerskapet. Noen mener å se et hovedtrekk i grenseland kultur/natur i det han gjør. Han har blant annet stillt ut på Nordnorsken og Østlandsutstillingen. Dette er tredje året på rad som deltaker her på Hvitsten Salong. 

28 Eirik Senje

 a, 2020   Pla plast, installasjon bestående av 8 elementer à 24x20 cm

Eirik Senje (f.1982) holder en mastergrad fra Kunstakademiet i Oslo, 2012. Eirik Senje bor og jobber i Oslo. I sin kunstneriske praksis jobber han med skriving, maleri, skulptur og installasjon. Nylige separatutstillinger inkluderer Ensemble Humain (WIELS CAC Project Room, Brussel, 2020), Andre mennesker (Galleri K, Oslo, 2018), Bevis (Kunstnerforbundet,Oslo, 2018). Arbeidene hans har blant annet blitt vist på Momentum Biennalen 2019: The Emotional Exhibition (F15, Moss), Norsk Skulpturbiennale 2017 (Oslo), Tegnebiennalen 2016 (Oslo), Kunsthall Oslo, Kube Kunstmuseum (Ålesund). I 2019 var Senje artist-in-residence ved WIELS Contemporary Art Center Residency Programme (Brussel).

29 Carsten Aniksdal & Emil Finnerud

Geistlich, 2020 mast og seil med digitalt trykk

Aniksdal er filmfotograf, regissør, musiker og kunstner. Finnerud er redaktør i Gateavisa, kunstkritiker og kunstner. Duoen presenterer et nytt verk bestående mast og seil. På seilets overflate finner man et foliert geometrisk symbol med navn «Matatrons Kube». Tegnet kan spores tilbake til antikken, og har vært brukt i ulike religioner og kulturer over store deler av verden. Fra Platon via jødedommen og til alternativbevegelsen. Formene representerer vind, vann, ild, jord, universet, og ses på som et slags «alle formers mor».

30 Tammo Rist

Concent, 2020  , 104x115cm Pigment print på folie, fremkallt i farget vann 

(tekst til verket)
 

“Black women have been kept from exercising their capacities, on their own behalf and on behalf of their own partners and families, by white expectations that their sexual lives and their caregiving activities would be directed to the benefit of white bodies rather than black ones.” 

Shatema Threadcraft 
 

Tammo Rist bor og jobber i Oslo. Etter endt utdanning ved Universität der Künste Berlin og Kunstakademie Düsseldorf, flyttet han til Norge i 2006. De siste årene har han jobbet mest med digitale medier (foto og grafikk), men også lysobjekter, maleri og performance. I sitt arbeid er han opptatt av materialitet, håndverk og perfeksjon, uten å sikte for “det perfekte bildet”. Tvert imot er bildene full av kalkulerte feil og tilfeldigheter. I arbeidsprosessen foretar han inngrep for å vri på tolkning og uttrykk. Analoge medier som maling eller støv forenes med digitale utskrifter for å gi uttrykk til hans bildeforståelse. Arbeidene har en biografisk karakter, men han etterstreber å åpne for en subjektiv betraktning eller at det skaper diskusjon mellom personer og grupper.

Hvitsten Salong

Hvitstenveien 28

1545 HVITSTEN

+47 97 96 33 44

hvitstensalong@gmail.com

  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Ikon

Hvitsten Salong er støttet av