top of page

12 Elin Aasheim

All You Zombies, Keramikk, pågående skulpturprosjekt

Elin Aasheim er en Oslo basert kunstner som jobber med keramikk som sitt materiale og har sin utdannelse fra Kunsthøgskolen i Oslo. Hun er interessert i figuren som historieforteller og hvordan man projiserer følelser inn i den. Hun forsøker alltid å kombinere det morsomme og humoristiske med det triste og tankefulle. Fordi det er sånn livet er. Hun jobber fritt og intuitivt i keramikk med forskjellige leiretyper og glasurer, og kombinerer dette gjennom å bruke pressformer i gips. På denne måten får figurene et slektskap og blir en del av en større familie. Figuren har fulgt henne gjennom hele hennes kunstnerskap, og har beveget seg mellom det perfekte og glattpolerte, til det vulgære og stygge.

elin11.JPG
elin12.JPG
elin10.JPG

13 Lene Nordermoen & Johan Wildhagen

Tre fotografier uten tittel, 2019 (del av en større serie) 1m x 1,50m, matt overflate

Lene Nordermoen og Johan Wildhagen har begge tilbrakt mye tid i naturen og hatt det som sin primære arbeidsplass. Lene som tidligere profesjonell snøbrettkjører, nå kunstner og Johan på ski og til fots i fjell, og seiling på hav – og som naturfotograf og filmskaper. De er begge grunnleggende inspirert av naturen med sine bakgrunner, og å jobbe i land art tradisjonen er en naturlig forlengelse av dette.

JohanogLene19.JPG
JohanogLene16.JPG
JohanogLene18.JPG
JohanogLene17.JPG

14 Maria Waagbø

1545,  15 Broderier fra en pågående serie

Maria Waagbø bor og arbeider i Hvitsten. Hun er utdannet allmennlærer med fordypning i kunst og håndverk. Videreutdanning i design og kommunikasjon i digitale medier. Hun arbeider som faglærer i kunst og håndverk på Bjørlien skole, og studerer master i kunst og design - didaktikk ved OsloMet. Masteroppgaven omhandler formidling av kunstnerskap tilknyttet Hvitsten, samt bruk av paraverk på Hvitsten salong - og om bruk av  paraverk kan øke elevutstillingens didaktiske potensial. Hun jobber med et lengre prosjekt som består av totalt 45 broderier i en serie som omhandler gammel og ny kunst på Hvitsten. Hun er nysgjerrig på å finne ut av Hvitstens aura, inspirert av Walter Benjamins definisjon.

MariaW53.jpg
MariaW52.jpg
MariaW53_1.JPG

15 Robin Danielsson

Untitled Adventures, 2020 Akryl og lakk på pleksiglass, størrelse varierer

Robin Danielsson (født 1983, Jönköping, Sverige) bor og arbeider i Oslo. Han har studert ved Konsthögskolan Valand i Gøteborg og Glasgow School of Fine Art.  Danielsson arbeider i hovedsak med tegning og maleri. Han finner inspirasjon i blant annet klassisk maleri-tradisjon, ornamentikk, folklore og populærkultur. Repeterende streker, organiske former og figurative elementer er gjentagende motiv i hans tegninger. De seneste årene har han jobbet på papir i store format. Bildene bærer preg av en åpen tilnærming der han eksperimenterer med en kombinasjon av ulike teknikker som blant annet linoleumstrykk, maleri og collage. 

IMG_9998.JPG
IMG_9996.JPG
IMG_9999.JPG
IMG_9997.JPG

16 Aurora Passero

(tittel) Uro/installasjon, tau og kjetting

Aurora Passero er født og bosatt i Oslo. Hun har studert ved Glasgow School of Art, Departement for Sculpture and Environmental Art, og Kunsthøyskolen i Oslo, Avdeling for Tekstil. Passero jobber i ett abstrakt formspråk og er kanskje mest kjent for sine monumentale tekstilverk i håndfarget og vevet i nylon. Verkene er ofte produsert i relasjon til rommet de vises i, således er arkitekturen ett viktig utgangspunkt for prosessen. Ved å blande tradisjonelle vevteknikker med skulpturelle og maleriske problemstillinger har Passero skapt et tydelig formspråk der hun undersøker motsetninger og balanse mellom materiale, rom, form og innhold. 

Aurora2.jpg
Aurora.jpg

17 Josefine Lyche

”Atana/Atoma” 2020 , Plexiglass Ca strl 30 x 30 x 60 cm

Josefine Lyche (f.1973 i Bergen) er utdannet ved Statens Kunstakademi i Oslo (2000-04). Gjennom ulike kunstneriske tilnærminger og teknikker, utforsker Lyche grunnleggende strukturer av skjønnhet og mystikk i naturen, mennesket og kosmos. Arbeidene hennes peker ofte mot det overnaturlige og uhåndgripelige fenomener, med referanser til esoterisk filosofi, geometri, magi og kunsthistorie.

Josefine22.JPG
Josefine20.JPG
Josefine21.JPG

18 Marius Wang

Untitled Transformation, Flammeblåst furufinér og lakkerte laserprints.

Ca. 60 x 195 x 2,5 cm

Marius Wang er billedkunstner fra Ås (f. 1975) utdannet ved Robert Meyer Kunsthøgskole, KHIB og Universitetet i Leiden. I perioden 2005-2015 jobbet han med kunstnergruppen El Parche, og i 2013 kuraterte han blant annet utstillingsserien COLOMBORAMA i Oslo. I sine prosjekter benytter han appropriert billedmateriale fra ulike kilder som bearbeides og ofte gjenskapes som silhuetter kuttet ut av flammeblåste furufinérplater. Arbeidene sirkulerer rundt ulike sosiokulturelle temaer, hans interesse for forholdet mellom material og overflate, samt menneskets subjektive erfaring og virkelighetsoppfatning. Arbeidene befinner seg i krysningspunktet mellom fotografi og skulptur, og i fusjonen mellom virkelighet og illusjon.

Marius34.JPG
Marius35.JPG

19 Børre Sæthre

Death Should be graceful Like a swans dive

Børre Sæthre (1967) Bor og arbeider i Oslo og New York. Gjennom totale installasjoner inviterer Børre Sæthre publikum inn i visuelt forførende omgivelser som omslutter oss med sanselige inntrykk. Omgivelsene kan fremstå som både surreale og underlige, og til tider nesten fremmedgjørende. Samtidig bruker kunstneren gjerne objekter og gjenkjennbare fragmenter tatt ut av sin ordinære sammenheng, og skaper et miljø som kan minne om velregisserte filmscener. Sæthre konstruerer et fysisk cinematisk øyeblikk for å frembringe følelsesreaksjoner og utfordrer betrakteren til å se verden gjennom et annet filter. Man kan ane omrisset av et narrativ; ett av en karakter der det ikke defineres en bestemt begynnelse eller slutt, og hvis formål fungerer som en sanselig reaktor.

Man kan velge å tilnærme seg Sæthre’s installasjoner med blikket til arkitekten, kunstneren, forfatteren, filmskaperen eller vitenskapsmannen, men betrakningene fra disse ståstedene vil bare utgjøre en del av bildet. Det er kanskje her vi finner noe av kjernen hos Sæthre; konklusjonene blir tvetydige og fører oss inn i en verden av drømmer og dystopi, fortrengte minner og voyeuristiske fantasier.

Børre23.JPG

20 Marthe Karen Kampen

Lagspiller uten pensjonsordning, Pippi er gammel nå, Mamma synger nattasang Maleri

Marte Karen Kampen (f 1986) bor og arbeider i Eidskog kommune. Hun jobber med maleri, tresnitt, tekstil og skulptur. Hun etterstreber en barnlig tilnærming, hvor målet er et tilsynelatende enkelt, men kraftfullt uttrykk. Hun er opptatt av menneskets sårbarhet, tidsånden og hvordan den endrer seg og hva den sier om oss.

44.JPG
38.JPG
41.JPG
42.JPG
40.JPG
43.JPG

21 Johannes Borchgrevink Hansen

Johannes Borchgrevink Hansen (f. 1982) bor og arbeider i Eidskog kommune.
Han er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo med MA i kunstfag, avdeling for grafikk (2005-2010) og Høgskolen i Lillehammer med BA i visuell kultur (2004-2005). Han jobber først og fremst med tegning og tresnitt og karakteriserer arbeidene sine som ekspressive, litt banale, kanskje spontane og uklare. Arbeidene hans er influert av populærkulturen. Selv har han kalt arbeidene sine for stygge, og han har et kritisk blikk til klarhet, det konkrete, og har en litt anarkistisk holdning til eksistens. 

Johannes66.JPG
Johannes65.JPG

22 Hilde K. Franzen

Bris, Balkongflagg

Hilde Frantzen (f. 1982) bor og arbeider i Oslo. Hun er utdannet ved Kunst og Håndverksskolen i Bergen. Med en Bachelor fra tekstil-avdelingen og en master fra Kunstakademiet. Frantzen skal denne høsten være med på Contextil Biennalen i Portugal, Høstutstillingen og LANDART Gjerdrum. Hun har de senere årene stilt ut ved blant annet Høstutstillingen, Vest og Øst- landsutstillingen, Babel Visningsrom for kunst i Trondheim, Soft Galleri i Oslo, Galleri Svalbard, KRAFT Bergen og Trondheim Kunstforening.

Hilde Frantzen har over lengre tid jobbet med et typografisk prosjekt der hun fanger og måler bevegelsene i bakken ved bruk av tekstil. Hilde tar med seg tekstiler med malte mønster ut i naturen, som hun så legger på bakken og presser ned i sprekker og groper slik at stoffet tar form av landskapet. I prosessen føyer tekstilen og mønsteret seg etter naturen og Hilde sitter igjen med en grafisk oversikt over bevegelsene i bakken. www.hildefrantzen.com

33_edited.jpg
32.JPG
31.JPG
30.JPG
bottom of page