44 Christian Tony Norum

Malerier, Olje på lerret

Christian Tony Norum arbeider med oljemaleri i dialog med video, performance, skulptur og installasjon. Han jobber grundig med research materiale, ofte site spesific, poststrukturalistisk teoretisk, for å utfordre et akademisk miljø. I kommunikasjon med andre kunstnere og mennesker dekoder han kunsthistoriske diskurser og bryter med trender og båssettinger, utforsker fritt arkitektur i naturen og problematiske verdensbilder inkorporeres for å åpne opp betente virkeligheter og skaper rom for tanker og liv. 

 

Norum har hatt utstillinger og performance ved institusjoner og galleri som Munch Museet,

Oslo, Kunstnerforbundet Oslo, Kunstverein GLStrand (Copenhagen), Manifesta

11.Zurich, UKS, young artist society (Oslo), Papay Gyro Nights Art Festival (Papay

Westray, Orkney Islands and Cattle Depot Artist Village, Hong Kong), Kunsthall

Oslo, The National Autumn Exhibition at Oslo S (Oslo), Munch’s Ekely (Oslo),

Kittelsens House/ 1857 gallery (Hvitsten/Oslo/Roma/Zurich), Oslo Kunstforening

(Oslo), House of Artists (Oslo), Berlin biennale, National gallery of Oslo, The

Nationalmuseum Of Contemporary Art (Oslo), NoPlace (Oslo), Malmö Konsthall

(Malmö), MACRO Museum/ curated by Kaleidoscope Magazine,Roma

Contemporary Arena.Macro Museum,Macro Testaccio,(Roma), MOMA PS1 (New

York), Tidens Krav (Oslo), 18th street Art Center (LA) and Gavu Cheb Museum

(Praha)

45 Ocht Forlag

Bokforlag drevet av R++. Gir ut kunstbøker. 

Kunstanmelder Lars Elton skrev om årets beste kunstbøker i Dagsavisen og nevnte Ole Bjørn boka, gitt ut på Ocht forlag.


"Helt til slutt vil jeg trekke frem to vidt forskjellige utgivelser. «Ole Bjørn» (eget forlag) er boken om en type menneske vi snart bare finner i historien. Byoriginalen har fått sin biografi utgitt av «de gode hjelperne», blant andre Kim André Hagen. De forteller om et kreativt og misforstått liv med store utfordringer og tilsvarende store gleder. En vesentlig del av boken viser hans kråkeslott av et hus helt syd på Nordstrand i Oslo.»

46 Øystein Runde

Øystein Runde begynte med tegneserier profesjonelt da bladet Smult lot ham og Kristopher Schau boltre seg fritt med familiesagaen Margarin. Etter det har Øystein lagd serier med stor bredde, men alltid en gjenkjennelig humor: Ulsteinvik-superhelten Bjartmann, den samuraiaktige vikingserien Olav Sleggja, eventyr-superhelten Futen, og tre bøker der De Fire Store, med Ibsen og Bjørnson i spissen, slåss mot zombier. 

 

Hans populære faktabok om stamceller for barn (og voksne) er for tiden utsolgt etter en lang turné, men kommer snart i nytt opplag. Runde tar med seg bøker på Hvitsten som bare går an å få kjøpt av ham personlig. 

 

Runde, Frode Hanssen og Kristopher Schau lager for tiden den ukentlige podcasten 80%, der Runde får utløp for sitt behov for å samle opp rare faktoider.

Parasitt_ mixed media, 2020

Ole Fredrik Hvidsten / ofhvidsten (1986) er en illustratør som arbeider bredt innenfor det visuelle, blant annet med illustrasjoner, maleri og skulptur. Ved siden av hans personlige prosjekter er Ole Fredrik en aktiv deltaker i Enbjørningen og er daglig leder i Birgers OterUtleie som jobber med dekorasjon og tegning på eventer og foredrag. Samtidig er han en av flere prosjektledere i Hvitsten Salong som er en kunstfestival som fokuserer på samtidskunst. "Jeg har en relativt ureflektert inngang i prosjekter, og utforsker spontant det som faller meg inn. Men 

04 Charlotte Thiis Evensen

Ondskapen (2020) Et skilt.

Charlotte Thiis-Evensen er utdannet litteraturviter fra Universitetet i Oslo og har kunstutdannelse fra Statens Kunstakademi. Som kunstner jobber hun blant annet med dokumentarisme innenfor foto, video og installasjoner. Flere av hennes verk handler om hvordan uuttalte maktforhold virker inn på individets mulighet til å handle fritt. I tillegg til kunstproduksjon har hun også jobbet som journalist i NRK de siste tjue årene, både med dokumentar og feature-journalistikk.

47 Greg Pope

It Goes Without Saying, visual sound performance 

After dabbling in punk rock bands and absurdist performance, Greg Pope founded film collective ‘Situation Cinema’ (Brighton 1986) and ‘Loophole Cinema’ (London, 1989).

Working collaboratively and individually, Pope has made video installations, live art and single screen film works since 1996.

These works include live cinema performance pieces as well as 35mm film productions and slide projection performances. His collaborations include working with sound artists Lee Paterson, John Hegre, Lasse Marhaug and Okkyung Lee and bands including Sult and Ich Bin N!ntendo. Pope has performed at festivals and events in Europe, North and South America and Australia.

48 Arne Barstad Solvang

Solvang er tegneserieskaper og billedkunstner. Hun jobber ut fra å skrive ned ideer fra hverdagslivet og gjøre det om til billedkunst, tegneserier og tekst. Hun er ifølge seg selv en slags kunstkvern «Ikke det at det kommer noe fancy ut, det er kjøttdeig jeg lager, ganske vanlige ting - gjerne ispedd livsløgn og skyldfølelse.»

 

I fjor debuterte Solvang med tegneserieromanen Frykt & medlidenhet på No Comprendo press. Boka ble nominert til både Kulturdepartementets debutantpris og Årets tegneserie 2018 under årets Oslo Comics Expo. Hun laget serierapport for Empirix om Oslo comics expo 2018, samt seriefestivalen i Angouleme, Frankrike, i år. I 2020 utga hun romanen Dum naken på Flamme Forlag.

49 Jon Lundell

Ahab
Jon Lundell bor og arbeider i Hvitsten. Han er 
initiativtaker og leder for Hvitsten Salong. Fra sitt atelier i Theodor Kittelsens tidligere hjem arbeider han hovedsaklig med fotografi og skulptur. I sitt kunstnerskap jobber Lundell i skjæringspunktet mellom det naturlige og det menneskeskapte, hvor han tilføyer håndverksmessige elementer til naturlige objekter samtidig som han sparer sporene av det naturskapte.

50 Nicole Rafiki

Nicole Rafiki er en fotograf og kunstner som bor og arbeider i Oslo.

Good Mourning er et tverrfaglig kunstprosjekt der målet er å bearbeide vonde følelser knyttet til rasisme i Norge og internasjonalt. Det ble utviklet av Rafiki den 5 juni og ble fremført som en performance før anti-rasisme demonstrasjonen i Oslo den samme dagen. Senere har konseptet utviklet seg til å bli et tverrkunstnerisk og kollektivt kunstprosjekt med flere deltakere; kunstnere, kreative og utvalgte påmeldte deltakere fra publikum med bl.a kunstfotoserie, wearable art som er utstilt på Astrup Fearnley, visuell kollektiv kunstverksted og utstilling på Kunstplass galleri (Oslo) ++. 

51 Nosizwe Baqwa

Artist, sanger, låtskriver, aktivist og samfunnsdebattant. Ordstyrer på Salong på Salongen. 

52 Espen Lomsdalen

Espen Lomsdalen arbeider med maleri og lyd, noen ganger I kombinasjon. Arbeidet er hovedsakelig improvisert og basert på en abstrahert driftende tankeprosess. Inspirert av lyd, omgivelser, følelser og minner.

53 Hanne Kolstø

Hanne er musiker og låtskriver. Hun har vært nominert til Spellemannsprisen 5 ganger og har gitt ut 11 album. 

54 Liv Mossige

Liv er lærer og forfatter. Hun har skrevet bøkene «Tyskland» (2014) og «Armauer» (2018), på Cappelen forlag. Sammen med Hanne Kolstø har hun skrevet en novelle med utgangspunkt fra Emmerstad, årets lokasjon for kunststien. 

55 Pablo Castro

-

Hvitsten Salong

Hvitstenveien 28

1545 HVITSTEN

+47 97 96 33 44

hvitstensalong@gmail.com

  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Ikon

Hvitsten Salong er støttet av